Specialisten

Allard Feddes
Dr. Feddes werkt in de Faculteit der Maatschappij- en gedragswetenschappen.

Atran Scott
Een Amerikaanse antropoloog en is onderzoeksleider aan het Centre National de la Recherche Scientifique.

Bakker Edwin
Edwin Bakker is een Nederlands hoogleraar en terrorisme deskundige. Hij is directeur van het ‘Centre for Terrorism and Counterterrorism’ (CTC) van de Universiteit Leiden - Campus Den Haag en hoogleraar ‘(Counter-)Terrorism Studies’. Hij bekleedt ook de functie van Research Fellow aan het ‘International Centre for Counter Terrorism’ in Den Haag.

Bilal Benyaich
is een Belgisch schrijver en politicoloog van Marokkaanse afkomst.
Hij heeft politieke wetenschappen gestudeerd aan de VUB.

Carl Miller
Is de directeur van de researchafdeling van de Centre for the Analysis of Social Media (CASM).

Daniel Koehler
Koehler is de directeur van het Duitse instituut van Radicalisatie en De-radicalisatie studies(GIRDS).

De Galembert Claire
De Galembert is een sociologe in de gevangenis en rechtssociologie.

Doosje Bertjan
Prof. dr. Bertjan Doosje werkt bij de afdeling Sociale Psychologie en bij de afdeling ‘Politcal Science’, Universiteit van Amsterdam in Nederland. Hij bekleedt de Frank Buijs-leerstoel over 'Sociale spanningen en integratie', gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Verwey-Jonker Instituut (Utrecht) en MOVISIE (Utrecht). Bertjan's onderzoeksinteresses zijn:

  • Radicalisatieprocessen;
  • Bedreigde dreiging als gevolg van terrorisme;
  • Emoties in intergroepscontexten;
  • Acculturatie van etnische minderheden;
  • ‘Terror Management Theory’;
  • Sociale identiteitstheorie.
France Delfos Martine
Zij komt uit Eindhoven en is geboren op 24 juli 1947. Ze is een biopsycholoog, therapeut, docent, onderzoeker, taal- en letterkundige en auteur. Ze studeerde aan de universiteit van Utrecht.
http://www.mdelfos.nl
h.jpg

Henk Kasbergen
Hij heeft een onderzoek gedaan met de naam 'onderzoek van Kasbergen'. Op de site van zijn LinkedIn staan 5 personen met dezelfde naam. Ik vermoed dat deze persoon er tussen zit.

Khosrokhavar Fahrad
Hij is een socioloog die enkele onderzoeken doet o.a. het gebruik van gemartelde kinderen tijdens de oorlog.

Leah Selig Chauhan
Studeerde aan de London School of Economics and Political Science (LSE). Haar momenteel beroep is research analyste. Ze focuste zich op het ‘counter terrorisme’, politieke geweld en het terrorisme.

Lore Colaert
Dr. Colaert is de auteur van mijn gekozen artikel. Studeerde geschiedenis aan de Universiteit Gent en Groningen. Ze werkt nu in als onderzoeker in het wetenschappelijk team van het Vlaamse Vredesinstituut.

McCauley
Hij is wetenschapper, ingenieur en ondernemer. Hij is geboeid om technologie met de realiteit te verbinden. Hij wil aantonen hoe snel veranderingen worden toegepast.

Moskalenko
Over deze persoon is er op het internet niks terug te vinden

Pettigrew Thomas
Thomas Pettigrew is geboren op 28 October 1791 en gestorven op 23 November 1865. Hij heeft een wikipedia-pagina in het Engels.
https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Pettigrew

Reitsma Maartje
Naast praktijkgericht participatief onderzoeker is ze ook inspirator, motivator, luis in de pels en creatieve geest.

Rik Coolsaet
Coolsaet is een Belgische politicoloog. Hij was adjunct-kabinetschef bij Minister van landsverdediging Guy Coeme (1988–1992) en adjunct-kabinetschef bij opeenvolgende ministers van Buitenlandse Zaken (1992–1995). In 1991, als adjunct-kabinetschef bij de toenmalige minister van Landsverdediging Guy Coëme.

Roy Olivier
Een Franse Politicoloog en professor aan het Universitair Instituut in Florence. Hij heeft artikelen en boeken over secularisatie.

Schmid
Hij heeft recht en informatica gestudeerd en is docent aan de universiteit sinds 1988.

Stouthamer-Loeber Magda
Magda is vanaf het begin betrokken bij de Life History Studies-groep. Ze voltooide haar M.A. in Nederland en haar Ph.D. in ‘Psychology’ aan Queens University in Kingston, Ontario, Canada. Ze publiceerde veel over de Pittsburgh Youth Study, met name op het gebied van hulpzoeken en kindermishandeling. Momenteel werkt ze aan positieve resultaten, namelijk ‘desistance’ en goed aangepaste jonge mannen. Ze was betrokken bij veel van de deelonderzoeken en werkte samen met onderzoekers van de Pittsburgh Youth Study.

Treverton
Treverton was voormalig lid bij APCO’s International Advisory Council en zetetelde ook bij de U.S National Intelligence Council. Verder schreef hij ook al van boeken omtrent radicalisering en terrorisme.

Tropp R. Linda
Ze is een psycholoog die verschillende boeken heeft geschreven. Ze spreken Engels.

Van Der Pligt
Joop van der Pligt (1951-2015) was een hoogleraar sociale psychologie. Zijn onderzoek richtte zich op risicoperceptie en de aanvaardbaarheid van risico's. Zowel gezondheidsgerelateerde risico's als grootschalige groepsrisico's kregen veel aandacht in zijn onderzoek. Samen met Frenk van Harreveld bestudeerde hij oorzaken en gevolgen van attitudinale ambivalentie. Zijn onderzoek richtte zich ook op risicocommunicatie en de impact ervan op zowel de aanvaardbaarheid van risico's als gedragsverandering.

Verhoeven Julie
Ze is een psycholoog die uit Nederland komt.

Wilders Geert
Geert Wilders is geboren op 6 september 1963. Hij is een Nederlands politicus. Hij is partijleider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) en namens deze partij fractieleider in de Tweede Kamer. Doordat de PVV gedoogpartij was van het kabinet-Rutte I, een minderheidskabinet bestaande uit VVD en CDA, was hij in 2010 betrokken bij de totstandkoming hiervan. Hij heeft een afkeer voor de Islam.